21.5 C
İstanbul
15 Nisan 2024
Image default
Oyun İncelemeleri

Crysis – İnceleme

Crysis - Baş karakterimiz Prophet
Crysis – Baş karakterimiz Prophet

Crytek adlı bir Türk firması varmış Avrupa‘da. Bunu duyduğumda şaşırdım açıkçası. Crysis – İnceleme yazımda buna değineceğim. Çünkü kimse o zamanlar detay bilmiyordu. EA Games dağıtımını yaptığında bu oyunu Türkler‘in yaptığını daha sonraları öğrenmiştim. Sonrasında merak edip önce bilgisayarıma yükledim. Oyun içi sesler Türkçe, alt yazı olarak da Türkçe mevcuttu. Tabi yıl sanırım 2008 civarıydı. Fakat oyuna başladığımda gerçekten çağ atlatan bir yapım olduğunu anladım.

Oyunun grafikleri, Benchmark programlarının bile top test araçlarından biri olmuştu. Sonra düşünüp dedim ki, gerçekten bu pastadan bizler de mi pay alacağız ?

Crysis - Oyunda araçlara da saldıracağız.
Crysis – Oyunda araçlara da saldıracağız.

Ne yazık ki böyle Bir şey olmayacağı aşikardı. Çünkü firma Avrupa‘da ama Türkiye ile ilgili bir bağlantısı ne yazık ki yoktu. Bu da adları Türk olduğu için, sadece kuru bir gurur tablosuyla yetineceğimiz anlamına geliyordu. Yani ülkemizde bu konuda bir üretim olmadığı, bu konunun bir endüstrisi olmadığı için tüm paralar ve yatırımlar sadece Crytek‘den Avrupa‘ya akıyordu o kadar.

Ama olsun, bu bir başlangıç. Arkası da gelecektir tabi ki. Neyse, gelelim oyuna. Oyunda kurgu, farklı bir Dead Space kavramı ile Türkçe konuşmaların birleştiği bir platform oluşturmuş Crytek. Cevat Yerli önderliğinde grafiksel olarak, seslendirme olarak, müzikler ve atmosfer olarak gerçekten iyi bir iş çıkartmışlar. Haklarını vermek gerek. Tabi ki oyunun çevirim içi platformu şu sıralar sinek avlasa da, eminim öncesinde çok daha güzeldi. Ne de olsa treni kaçıranlardanız bu anlamda.

Crysis - Uzaylılarla savaşmak tek işimiz.
Crysis – Uzaylılarla savaşmak tek işimiz.

Oyunda belirli tecrübe puanlarından sonra farklı güçlere sahip oluyorsunuz ve düşmanlarınıza karşı da bu özelliklerinizi kullanarak üstünlük sağlıyorsunuz. Standart silahlardan farklı da sıra dışı silahlar oyuna eklenmiş durumda. Oyunun fark yaratması da aslında burada başlıyor. Dediğim gibi oyun bir süreden sonra Dead Space gibi ilerliyor.

Yani uzaylılara karşı savaşıyorsunuz bir süre sonra. Oyunun diğer serileri de çıktı ama eğer ki hikayeye hakim olmak niyetindeyseniz ilk oyunu kaçırmayın derim. Bir konuda daha hatırlatma yapayım. Oyunda küfürler de mevcut. Evet ilk defa Türkçe seslendirmesi olan EA Games imzalı bir oyunda Türkçe seslendirme içerisinde sansür de yok. Bu da belki olağan hayatınıza oyunu yakın hissetmenizi sağlıyor olacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü bazen o kadar devrik kullanılıyor ki bunlar sadece gülüp geçiyorsunuz.

Crysis - Grafikleri güzel bir oyun.
Crysis – Grafikleri güzel bir oyun.

Oyun aksiyon severlerin tutkuyla oynayabileceği, bölümler olarak da uzunca yapılmış güzel bir atmosfere de sahip. Lütfen grafikleri ve oynanabilirliği de 2007 yılındaki çıkış tarihine göre değerlendirmeye çalışın. Çünkü o zamanlarda yapılan diğer Türk firmalarının oyunları, Resident Evil 1 grafiklerinde seyrediyordu. Sırf Türk yapımı olsun diye de bu oyunları piyasaya sürmüşler, gerekli ilgiyi de göremeyince devamı gelmemişti.

En güzeli, oyunu alın, oynayın ve aksiyonun tadına sonuna kadar varın. Ödeyeceğiniz her kuruşu hak ediyor Crysis. Tabi Sizlere tavsiyem şu sıra Steam‘de oyunun fiyatı 49,00 TL. Yani el, cep ve pantolon yakar cinsten. Bu sebeple Origin‘i indirin ve kampanya olmasını bekleyin. Emin olun o fiyata 3 oyunu da kapatabilirsiniz.

Crysis - Mekanlar zaman zaman değişiyor.
Crysis – Mekanlar zaman zaman değişiyor.

İyi oyunlar…

İlgili Yazılar

Ryse: Son Of Rome – İnceleme

GamerAdmin

Tropico 6 – İnceleme

GamerAdmin

Lucius – İnceleme

GamerAdmin

Yorum Yaz

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bu konuda sorun yaşamadığınızı varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul Devamını Oku